d ecember
 
 

 
Home > Route > Fietsroutes

Met de fiets naar Stoutenburg

* een gemakkelijke, * een groene route * of pak de OV-fiets

1. De gemakkelijke route

Verlaat het station via de hoofdingang en ga LA de Stationsstraat in richting Centrum (je moet busbaan en verkeersweg oversteken om aan de overkant te komen). Volg die straat helling af tot je bij het drukke kruispunt met de Stadsring komt. Rechts af. Volg de Stadsring (links zie je stukken van de oude stad van Amersfoort) die overgaat in de Hogeweg.
Via een hele partij stoplichten ben je zo de stad uitgefietst en uiteindelijk onder het viaduct van de A28 doorgekomen. Daar ga je, vóór het chauffeurscafé De Tweede Streeg, naar rechts ri. Barneveld. (Barneveldseweg, later Hessenweg). Door de bebouwde kom van Stoutenburg heen, alsmaar rechtdoor, tot je links een weggetje naar Hoevelaken krijgt. Dat is de Stoutenburgerlaan.

2. De groene route

Verlaat het station via de hoofdingang en steek vóór het station de Stationsstraat over (busbaan en verkeersweg). LA ri Centrum en neem na 100 m. RA het fietspad (stukje J. vd Barneveltlaan) en links aanhoudend de Berkenweg op. Lekker hellinkje af, tot de T-kruising.
Daar LA en bij de fietswinkel meteen RA fietspad langs de spoorbaan (Kersenbaan). Bij de volgende kruising LA (spoor over) en na 20 m. RA (Kroontjesmolen), ga rechtdoor, steek de Arnhemseweg over. Je fietst dan door de Bisschopsweg. Bij de stoplichten met de Vermeerstraat rechtdoor langs Sportfondsenbad en Park Randenbroek. Op de kruising met Heiligenbergerweg rechtdoor het fietspad op langs Nijenstede, twee zijwegen rechts negeren en dan RA Euterpeplein (winkelcentrum). Let op! Neem de rechterbaan van het V-vormige plein met de winkels aan je rechterhand!
Bij kruising met Ringweg Randenbroek rechtdoor Weberstraat. Deze volgen tot aan de kruising met de Verdistraat. Daar LA, met de bocht mee naar links over het Valleikanaal heen en dan meteen vóór de flats beginnen rechts het nieuwe fietspad op. Je fietst dan door de splinternieuwe tunnel onder de A28. Meteen na de tunnel tweede pad links (Inundatiepad), eerste weg rechts (klinkerweg met mooie eiken), voorbij boederij 't Scham, de eerste weg links (Zesdekompad). Zo kom je via dit natuurgebiedje op de Horsterweg. Doorfietsen tot aan de stoplichten en daar rechtsaf. Na 600 m. bij verkeersplateau en ANWB bord linksaf ri Hoevelaken. Na vijfhonderd meter rechts kasteel en koethuis.

N.B. Wil je een verkorte route via een landelijke hobbelweg, ga dan vanaf het tunneltje rechtdoor Op de eerste kruising LA en na 100 m. verder RA - voorzichtig oversteken! - de Engweg op. Een zeer hobbelige weg langs een paar boerderijen (ook LAW-route). Deze Engweg komt uit op de Hessenweg. Oversteken (voorzichtig!) en RA op het fietspad. Bij de volgende kruising LA Stoutenburgerlaan. Na 500 meter rechts het bos en even later het kasteel.


Top

3. Pak de OV-fiets

Een OV-fiets is een huurfiets voor het openbaar vervoer. Een vorm van fietsverhuur op treinstations. Een OV-fiets huren gaat snel en gemakkelijk, waardoor het een comfortabel verlengstuk wordt van uw treinreis. Geen haast om uw aansluiting te halen, geen lange wachttijden op tochtige haltes, maar genieten van de vrijheid van de OV-fiets.

Hoe werkt het?
Op vertoon van uw OV-fietspas krijgt u bij de OV-fietsenstalling een OV-fiets mee. Zonder wachttijd en zonder rompslomp, want tijdrovende handelingen zijn geautomatiseerd. Via de website van de Stichting OV-fiets kunt u zich aanmelden om in het bezit te komen van een OV-fietspas. U kunt ook uw bestaande NS-kaart laten registreren, waarna u met die kaart een OV-fiets kunt huren.

Hoeveel kost het?
Een OV-fiets huren kan met een OV-fietsabonnement. U kunt maximaal 2 fietsen huren (prijzen 2016) € 3,35 per periode van 24 uur. Na 72 uur wordt het duurder. Meer informatie vindt u bij de algemene voorwaarden en in de tarieflijst.
OV-fiets is een initiatief van ProRail. De organisatie wordt gecoördineerd door de Stichting OV-fiets.

Terug       Top

Rob Knipping; maart 2016