Home > communiteit > Werk

Werken in huis en buitenshuis

Werk aan de kas. Het is een mooi leven op een mooi landgoed. Maar je moet er wel wat voor doen. Per dag ben je zeker zes uur bezig met huishouden, gasten (zowel die van de communiteit als met die van het conferentieoord), gemeenschapstaken enz. Ieder van de leden is verantwoordelijk voor een aantal taken. Deze taken rouleren zodat je je veelzijdig kunt ontwikkelen. Waar gaat het om? Tuinieren, schoonmaken, koken, plannen, boekhouden, publiciteit verzorgen, cursussen ontwikkelen enzovoorts.

Daarnaast wordt van de meeste leden ook nog verwacht dat ze twee dagen buitenshuis werken om inkomen te verwerven. We kunnen niet bestaan van wat we op Stoutenburg zelf bij elkaar verdienen. Je moet dus wel van aanpakken houden. Het dagritme voorziet echter ook in voldoende eigen tijd en ontspanning. Je zult in Stoutenburg niet gauw overspannen raken.

 De ontwikkeling van het project en de communiteit wordt in zekere zin bepaald door de leefregel die door iedereen wordt onderschreven. Deze regel is geen statisch gegeven. Regelmatig wordt ze getoetst aan de werkelijkheid zoals ook de werkelijkheid aan de regel getoetst wordt. Een dynamisch proces van verdieping en dieper zoeken naar de oriŽntatie van het project.


>> Meer over de leefregel.
>> Meer over de moestuin.


Terug       Top