Home > communiteit > Guy

"Met hart en ziel"

Guy Dilweg (1944)

Guy Dilweg bij Franciscusbeeld
Guy zorgt in Stoutenburg onder meer voor de website.
"Toen ik in 1963 als jonge franciscaan voor het eerst op Stoutenburg kwam, werd ik verliefd op de plek. Ik droomde van een franciscaanse gemeenschap van mannen en vrouwen en kinderen die leefden van handwerk, zoals een tweedehands Winkel van Sinkel, een moestuin en een drukkerij. Ik had nooit gedacht dat ik in 1991, bijna dertig jaar later, de kans zou krijgen om zoiets ook echt te beginnen: een religieuze gemeenschap die in een kloosterlijk ritme leeft in verbondenheid met de natuur, in Stoutenburg. Het milieuklooster werd geboren.

Voor mij komen hier belangrijke lijnen samen. Ik zocht en vond een eigentijdse vorm van kloosterleven, in een gemengde groep. Ik zocht een project waar ik me met hart en ziel aan zou kunnen wijden. En dat werd het Franciscaans Milieuproject. Een leven waarin de verbondenheid met de natuur, de schepping, een speerpunt zou worden.

De drukkerij en de winkel kwamen er niet. Maar wel het gastenverblijf, waarmee we de Stoutenburgse traditie van gastvrijheid konden voortzetten. Communiteit, huis, tuin en gastenverblijf geven ons handen vol werk. Maar omdat we het samen doen, met steun van veel vrijwilligers, kunnen we zó werken dat we groeien in aandacht voor en verbondenheid met het leven om ons heen. In dankbaarheid."

Schrijven

"Ik ben zo'n beetje de schrijver in het gezelschap. Ik vind het leuk door middel van website en boekjes mensen wat te laten zien van en te laten lezen over dit project en deze plek."

>> Interview met EO radio (2013)
>> Interview: 50 jaar franciscaan (2012)
>> Guy over de krachtbronnen van het communiteitsleven.
>> Interview bij zijn veertig jaar franciscaan zijn.
>> Een verhaal uit zijn bundel 'Over Liefde'

Terug       Top

Stoutenburg, 8 maart, 2016.