Home > communiteit > Aansluiten

Aansluiten bij het Franciscaans Milieuproject

1. Huisgenoot worden

Wanneer je ervoor voelt om in het project te komen wonen, dan kun je opteren om 'Huisgenoot" te worden. Dit kán een opstapje zijn om volledig lid te worden van de communiteit, maar dat hoeft niet.

Je begint met een informatiemiddag om de plek te leren kennen en de sfeer op te snuiven. Pakt dat positief uit, dan doe je een paar keer een werkweek mee en daarna nog eens een maand. Daarin leer je de communiteitsleden wat beter kennen en kun je ervaren hoe het ritme je bevalt.

Slaat dat bij je aan en wil je huisgenoot worden, dan vragen we je een brief schrijven om te motiveren waarom je wilt leven
1. bij een gemeenschap,
2. op een religieuze basis en
3. in verbondenheid met de natuur.

De communiteit heeft een gesprek met je op grond van die brief. Daarna besluit ze of ze met jou als huisgenoot in zee willen gaan. Dan is op jou het 'statuut huisgenoot' van toepassing.

2. Lid van de communiteit

Na minimaal één jaar als huisgenoot meegeleefd en meegewerkt te hebben, heb je de mogelijkheid om het lidmaatschap van de communiteit aan te vragen. Als daarmee wordt ingestemd doe je in een proefperiode onder andere mee met de interne bezinning van de communiteit die tijdens themadagen meer inhoudelijke onderwerpen oppakt, de hoofdlijnen van het project uitzet en de onderlinge relaties evalueert. Als het allemaal óver en wéér goed bevallen is, kunnen we samen besluiten met elkaar in zee te gaan.

Je ziet het. We nemen er de tijd voor. Het toetreden tot de communiteit is een ingrijpend proces. Zowel voor jou als voor de bestaande groep. De ervaring leert dat we zorgvuldig samen iets op moeten bouwen dat duurzaam is. En dat kost tijd en energie. Maar dan heb je ook iets moois!

>> Statuut huisgenoot
>> Verschillen tussen huisgenoot en communiteitslid

Laatst bijgewerkt 9 mei 2013.

Terug       Top