Home > communiteit > Marjan en Rob

Marjan Bosch en Rob Knipping

Nieuwe leden communiteit

Marjan en Rob deden in 2015 mee aan eht platnen van een nieuw bos in Stoutenburg.
Februari 2015. Marjan en Rob helpen mee een nieuw stuk bos te planten in Stoutenburg.

Februari 2016 traden Marjan en Rob toe tot de communitiet. Eerder waren ze een jaar 'huisgenoot". Rob vertelde over deze eerdere stap in de Koetsier. Zijn ingekorte tekst volgt hieronder.

Onzekere tijd

"Wie gaat er NU wonen in Stoutenburg? Nou ik, samen met Marjan Bosch mijn vrouw. Een onzekere tijd, ja zeker voor wat betreft het huren van Utrechts Landschap. Maar is het hele leven, op een bepaalde manier, niet onzeker?! Soms moet je durven stappen te zetten. En die stappen worden maar niet zo gezet, er is volop vertrouwen, doorzettingsvermogen, vechtlust en wat al niet meer.

Waarom Stoutenburg?

Waarom naar Stoutenburg? Marjan en ik hebben in ons 30 jarig samenzijn momenten gehad dat we met anderen gesproken hebben over samenleven en daarin ook actie hebben ondernomen. De laatste drie jaren woonden we in de Eltheto leefgemeenschap in de Indische buurt in Amsterdam Oost. In 2001 was ons eerste bezoek aan Stoutenburg, een informatiemiddag. We waren met het hele gezin: Marjan, Merel, Abel, Douwe en ik. U kent Stoutenburg. Zo weet u hoe het is om voor het eerst op Stoutenburg te komen. Twee maanden geleden vond ik een dagboekkrabbel over ons eerste bezoek. Hierin schreef ik dat ik verwonderd was over de plek en over de wijze van leven, de harmonie. Deze verwondering heeft er voor gezorgd dat ik zo af en toe bij Stoutenburg kwam voor een tuinweek, meeleefweek, lezing of andere activiteit. Steeds weer werd ik diep in mijn ziel geraakt. Geraakt door de mensen die er wonen en aanwezig waren, geraakt door de wijze van leven, het aardse, de bron, de teksten en liederen. Het maakte dat ik steeds weer aan het denken gezet werd, nadenken over mijn wijze van leven, onze wijze van leven. Ik zag veel overeenkomsten, maar voelde ook verlangen. Verlangen naar meer. Meer onder elkaar zijn, buiten zijn, verdieping zoeken, samen zingen, leven in het nu. Mensen ruimte bieden om tot rust te komen, bij zichzelf te laten komen, contact te laten maken met anderen.
Vanaf februari worden we huisgenoot. Een volgende, nieuwe stap op onze weg naar …? Wie het weet mag het zeggen!"

Het werd dus een stap naar het volle lidmaatschap van de communiteit!

Terug       Top

Stoutenburg, februari 2016