Home > communiteit > Marion

Gezondheid en ziekte als rode draad

Marion Gieben (1953)

Marion Gieben 2012.
Marion is veel bezig met kruiden en geeft cursussen Bewust Natuurlijk Leven.

Mijn naam is Marion Gieben (1953) en ik ben geboren in Roosendaal. Ik heb twee kinderen: Sandra (1984) en Jan Jaap (1987)

Het thema gezondheid en ziekte speelt als een rode draad door mijn leven. Tien jaar lang werkte ik als functie-laborante in het St. Franciscusziekenhuis. Daarna ben ik gaan reizen en kwam ik in aanraking met alternatieve geneeswijzen, die een holistische benadering hebben. Dat sprak mij aan. Ik volgde vele trainingen om mijzelf lichamelijk sterker te maken en geestelijk te ontwikkelen.

God heeft voor mij altijd bestaan, een weten, diep van binnen. In mijn puberteit werd het niet meer verplicht om naar de kerk te gaan. God raakte op de achtergrond en ik ging me bezighouden met de liefde, niet wetende dat God en Liefde hetzelfde zijn. Daar kwam ik pas achter toen ik na een heel moeilijke periode in mijn leven een mystieke ervaring mocht beleven. Deze ervaring gaf mij de kracht mijn leven radicaal te veranderen. Ik ging me bewust verbinden met de natuur, huurde een volkstuin en ging op zoek naar een spirituele leefgemeenschap. Binnen een jaar vond ik dit Franciscaans Milieuproject en nam ik hier deel aan een bosweek. Ja, dit was het; het klopte! Toch moest ik nog 15 jaar wachten voordat ik hier kon gaan wonen.

In 2012 ben ik officieel toegetreden tot de communiteit. Ik draai mee in het schema van groepen verzorgen, koken, schoonmaken en ik werk in de kruidentuin. Ik geef “Kruidentuindagen” en de cursus “Bewust Natuurlijk Leven”. Welkom!

Terug       Top

Stoutenburg, april 2013