Home > activiteiten > Open Tuin

'Woorden in de wind'

Van juni tot oktober 2013: Gedichten in de moestuin

Woorden in de wind.
Moestuin in Stoutenburg

Vanaf zondag 2 juni stelt het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg haar ecologische
sier-, moes- en kruidentuin open. In de tuin is een route uitgezet aan de hand van veertien gedichten. Het meerendeel komt uit de bundel 'Aarde mijn aarde', die ter plekke ook te koop is.

Bloemrijke moestuin

In de mooie bloemrijke moestuin met haar waaiervormige paden en in het midden een bloemenmandala, groeien groenten, vruchten, noten en bloemen waar de leefgemeenschap en haar conferentiegasten een heel jaar van eten. Een grote hoek is ingericht als kruidentuin met een droogkast waarin kruiden voor de winterthee worden gedroogd. Achter de schuur bevindt zich een bron met kwelwater. Samen met het (opgevangen) regenwater zorgt deze voor de watervoorziening van de tuin. Aangrenzend aan de moestuin ligt een paddenpoel en daar vlakbij insektenhotels en bijenkasten. Een houtwal omzoomt moestuin, weiden en sloten en deze gaat over in een klein beukenbos met bomen die meer dan een eeuw oud zijn.
Rondom het kasteel zelf ligt een rand siertuin met kleine kruidentuin.

Drie middagen in de week

De gedichten zijn te lezen en de moestuin is te bewonderen op die middagen in de week. Woensdag, zaterdag en zondag als ook het bezoekerscentrum van eht Utrechts Landschap is geopend. Daar is ook de bundel 'Aaarde mijn aarde' te koop.

>> Meer over de moestuin
>> Meer over 'Aarde mijn aarde'Terug       Top

14 mei 2013.