Home > Natuurbeschermers

Bescherm de natuurbeschermers

Logo IUCNWe zijn in 2017 uitgenodigd om partner te worden van de IUCN, een beweging die zich wereldwijd inzet voor een rechtvaardige wereld waarin de natuur wordt gewaardeerd en beschermd. We zijn daar graag op in gegaan. We zijn onder de indruk zijn van hun netwerk en reikwijdte en hun inzet voor de mensen die in moeilijke situaties landschap en natuur willen beschermen. En dat veel te vaak met hun leven moeten betalen. Dan hebben wij het maar gemakkelijk!

Femke WijdekopFemke Wijdekop van de IUCN heeft ons er graag bij, vanwege onze franciscaanse achtergrond. Veel natuurbeschermers in de Derde Wereld worden geinspireerd door Franciscus van Assisi.
Dat geeft een extra band.

Op vrijdagavond 19 mei 2017 organiseert IUCN Nederland de première van de documentaire 'War on Minerals' over de moord op de Nederlandse natuurbeschermer en ontwikkelingswerker Willem Geertman in de Phillipijnen, met aansluitend een nagesprek over het toenemende geweld tegen natuurbeschermers. Bekijk de aankondiging en de trailer op de site van Pakhuis de Zwijger: 
>> https://dezwijger.nl/programma/docu-war-on-minerals.
>> Uitnodiging voor de docu over Willem Geertman op 19 mei 2017

People's Climate March

Op 29 april 2017 waren we van de partij op de Klimaatmars in Amsterdam om de regering te bewegen tot een groter hart voor het klimaat.
>> filmpje


Terug       Top

Stoutenburg, april 2017.