Home > Inspiratiedag

Inspiratiedag 17 juni 2017

Inspiratiedag2017Blue zone - blauwe zone: kiezen voor groen samen-leven

Wel eens van een blauwe zone gehoord, of een blue zone? En dan niet die om te parkeren met je schijf. Wel die paar op de wereld waar mensen over het algemeen langer leven dan elders. Hoe dat komt wordt steeds meer ontraadseld, en er liggen mooie inzichten op ons te wachten. Wie zou dat niet willen… met meer zin gezonder, ouder worden?! Vitaal genoeg van lichaam en geest om veranderingen aan te kunnen. Er zijn al diverse plekken waar mensen met elkaar die goede omstandigheden samen creëren. We kunnen onze leefwijze aanpassen. We kunnen onze voeding onder de loep nemen. Blijven bewegen. Maar er zijn meer en andere factoren die je leven en geluk kunnen bevorderen. Onverwachte en toch zo simpele. Op deze inspiratiedag doe je daar ideeën voor op.

Signalen

Op Stoutenburg in het Franciscaans Milieuproject hebben we soms het idee dat we ook in een blauwe zone wonen. Of beter in een groene zone. We krijgen veel signalen van gasten, bewoners en oud-bewoners dat er ook hier magische en realistische sleutels zijn van een leefstijl die je leven langer en zinvoller maakt. Welke elementen kunnen we meenemen naar elders: naar een nieuw milieuproject, naar je eigen huis, naar je woonplaats, een eigen blauwe zone of de politiek? Want in deze tijden van onrust, verwarring en verandering kunnen we wat stevige handvatten goed gebruiken.

Inspiratie opdoen

ochtendmeditatie in Stoutenburg
Beeld uit de film van Ferdinand Borger: ochtendmeditatie.

Op zaterdag 17 juni a.s. zal op Stoutenburg een inspiratiedag worden georganiseerd waar we de wereldwijde blauwe zones en de groene zone van Stoutenburg naast elkaar leggen. Wat leren we ervan? Waar hebben we invloed op? Waar stellen we ons voor open? Wat raakt ons als het gaat om zin geven, verdieping vinden? Wat gaan we ermee doen?
Inspiratie gaan we opdoen door te praten en te luisteren, door te kijken naar beeldmateriaal uit Sardinië en Stoutenburg, te proeven hoe blauw en groen smaakt, te genieten van bewegen en buiten zijn, te zingen, te lachen.
Ferdinand Borger maakte een film van een dag uit het leven op ‘Stoutenburg’ met de titel ‘Rijk leven’. Deze gaat op 17 juni in première.

Praktische Informatie

Wat: Inspiratiedag ‘BLUE ZONE’ : kiezen voor groen samen-leven - gedeelde veerkracht in tijden van verandering
Waar: Franciscaans Milieuproject Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 5, 3835 PB Stoutenburg
Meld je aan via post@stoutenburg.nl
Wanneer: 17 juni 2017, 9.30 (inloop, 10.00 start) - 18.00 uur
Wat: activiteiten afwisselend in workshops naar keuze en gezamenlijk - ontmoeting, films, lezing, gesprek, wandeling, yoga, aikido, zingen, creativiteit, natuurbeleving, schrijven, bezinnen, vieren, lunch, gezamenlijke maaltijd tot besluit
Kosten: € 15,-
Met medewerking van en dank aan: Ferdinand Borger, Edwin Schimscheimer, Sjef Staps, De Groene Belevenis, Stoutenburg Academie, Tess Jungblut.

Marjan Bosch

Terug       Top

mei 2017